September 20, 2018 2 min read

Stim cu totii ca plantele emana oxigen si consuma dioxid de carbon. Rolul lor este insa si de eliminare a poluantilor si a toxinelor si de reglare a umiditatii aerului. Este recomandat de NASA ca la fiecare 9 metri patrati ai casei sa existe cel putin o planta.
De curand am auzit pe cineva spunand ca aerul din casa este mai nociv decat cel din exterior si asa este!Substantele chimice cu care este tratat mobilierul, solutiile de igienizare sau din odorizantele de interior precum si cele de curatare, pot da aerului dintr-o locuinta un grad ridicat de toxicitate. Plantele absorb nu doar CO2 ci si chimicalele periculoase din mediul interior, asa cum este formadelhida, un vapor ce poate cauza probleme respiratorii si chiar mai multe tipuri de cancer, iar microorganismele care se dezvolta in pamantul unor plante la ghiveci, elimina chiar si benzenul.
Haideti sa vedem ce spune studiul NASA legat de plantele de apartament cu rol purificator!
1.Iedera englezeasca
Iedera este o planta cataratoare/curgatoare, usor de intretinut, cu rol intens de purificare, utila in special in curatarea aerului de substanta toxica formadelhida si printre putinele care elimina si benzenul!
2. Spathiphyllium sau Crinul Pacii
una din campioane atunci cand vine vorba de plantele purificatoare! Purifica aerul de cele mai toxice substante din aer : benzene, formadelhida, trichloroethylene, xylene, toluene si amoniac.
3. Anthurium sau Flamingo
Este o planta cu flori colorate, care prefera mediul cald, umed si umbros, asemenea padurilor tropicale, dar in acelasi timp se adapteaza usor altor conditii, fiind recunoscuta si premiata de Asociatia Horticola Regala a Marii Britanii cu Award of Garden Merit.
4. Chrysanthemum morifolium
   
Cunoscuta si ca si Regina Florilor de Toamna, Crizantema este una dintre cele mai puternic purificatoare plante, la fel ca si Spathiphyllium-ul, este aur curat pentru sanatatea noastra. Elimina toate cele 5 substante toxice enumerate si la Crinul Pacii si inca altele cateva pe langa. Se uda de 2/3 ori pe saptamana, pentru un sol mereu umed, prefera spatiile foarte bine luminate!
5. Dracaena
O alta planta de apartament cu capacitate mare de purificare a solului este Dracaena. Se recomada udarea ei o data sau de 2 ori pe saptamana, in fucntie de anotimp. Atentie sa nu o udati excesiv pentru ca radacinile ii vor putrezi in scurt timp!
 Gasiti aici intreg studiul efectuat de NASA. 

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.