Top 5 plante purificatoare recomandate de NASA

20 September, 2018

Top 5 plante purificatoare recomandate de NASA

Stim cu totii ca plantele emana oxigen si consuma dioxid de carbon. Rolul lor este insa si de eliminare a poluantilor si a toxinelor si de reglare a umiditatii aerului. Este recomandat de NASA ca la fiecare 9 metri patrati ai casei sa existe cel putin o planta.
De curand am auzit pe cineva spunand ca aerul din casa este mai nociv decat cel din exterior si asa este!Substantele chimice cu care este tratat mobilierul, solutiile de igienizare sau din odorizantele de interior precum si cele de curatare, pot da aerului dintr-o locuinta un grad ridicat de toxicitate. Plantele absorb nu doar CO2 ci si chimicalele periculoase din mediul interior, asa cum este formadelhida, un vapor ce poate cauza probleme respiratorii si chiar mai multe tipuri de cancer, iar microorganismele care se dezvolta in pamantul unor plante la ghiveci, elimina chiar si benzenul.
Haideti sa vedem ce spune studiul NASA legat de plantele de apartament cu rol purificator!
1.Iedera englezeasca
Iedera este o planta cataratoare/curgatoare, usor de intretinut, cu rol intens de purificare, utila in special in curatarea aerului de substanta toxica formadelhida si printre putinele care elimina si benzenul!
2. Spathiphyllium sau Crinul Pacii
una din campioane atunci cand vine vorba de plantele purificatoare! Purifica aerul de cele mai toxice substante din aer : benzene, formadelhida, trichloroethylene, xylene, toluene si amoniac.
3. Anthurium sau Flamingo
Este o planta cu flori colorate, care prefera mediul cald, umed si umbros, asemenea padurilor tropicale, dar in acelasi timp se adapteaza usor altor conditii, fiind recunoscuta si premiata de Asociatia Horticola Regala a Marii Britanii cu Award of Garden Merit.
4. Chrysanthemum morifolium
   
Cunoscuta si ca si Regina Florilor de Toamna, Crizantema este una dintre cele mai puternic purificatoare plante, la fel ca si Spathiphyllium-ul, este aur curat pentru sanatatea noastra. Elimina toate cele 5 substante toxice enumerate si la Crinul Pacii si inca altele cateva pe langa. Se uda de 2/3 ori pe saptamana, pentru un sol mereu umed, prefera spatiile foarte bine luminate!
5. Dracaena
O alta planta de apartament cu capacitate mare de purificare a solului este Dracaena. Se recomada udarea ei o data sau de 2 ori pe saptamana, in fucntie de anotimp. Atentie sa nu o udati excesiv pentru ca radacinile ii vor putrezi in scurt timp!
 Gasiti aici intreg studiul efectuat de NASA. 
Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte de publicare


De asemenea in Articole

Cum sa spui
Cum sa spui "Multumesc" prin florile pe care le oferi...

02 October, 2018

"...pretul colorantului mov folosit in vopsirea materialelor era atat de exorbitant incat nu era accesibil oricui. Colorantul respectiv era produs doar in orasul Fenician, Tir (Lebanonul de azi), dintr-o molusca ce se gaseasa doar in acea parte a Marii Mediteraneene. Peste 10.000 astfel de moluste erau necesare pentru a obtine 1 singur gram de mov tirian..."

Vezi tot articolul →

Limbajul si Simbolistica Florilor
Limbajul si Simbolistica Florilor

01 October, 2018

"Se zice ca acest mijloc de comunicare ar fi aparut prima data la egipteni in urma cu mii de ani, iar mai apoi ar fi fost preluat si de alte culturi.
La noi in Europa, limbajul florilor a aparut destul de tarziu, fiind  adus aici de Regina Victoria care a dezvoltat o adevarata pasiune pentru simbolistica lor. De altfel, era un mare avantaj in acele vremuri sa poti transmite mesaje codificate."

Vezi tot articolul →

5 Reguli de baza pentru a nu da gres atunci cand oferi flori!
5 Reguli de baza pentru a nu da gres atunci cand oferi flori!

17 September, 2018

Vezi tot articolul →