Top 3 cele mai rezistente flori

Top 3 cele mai rezistente flori

Care sunt cele mai rezistente flori ? ne intreaba adesea clientii nostri. 
Vreau un buchet care sa reziste mult! mai spuneti voi.
Adevarul este ca in fiecare miercuri sau joi primim flori proaspete pe care le pastram la rece, in vitrini frigorifice speciale menite sa le incetineasca evolutia pentru ca atunci cand le oferiti acestea sa reziste cat mai mult in vazele voastre, acasa, intre 5 si 7 zile.
Totusi, exista anumite flori care rezista impecabil pana la 2 saptamani. Da, da, 2 saptamani!

Anthurium
Anthurium sau " Floarea Flamingo" denumita dupa pasarea cu acelasi nume este o floare exotica, de origine preponderent columbiana, cu un aspect lucios si usor rigida, Anthuriumul arata grozav in buchetele mari formate oarecum contrar, din flori pufoase si volatile.
Anthuriumul simbolizeaza ospitalitate, fericire sau abundenta, fiind un cadou de "casa noua" , potrivit si sofisticat.
 
Alstroemeria
sau Crinul Peruan este o floare originara in America de Sud.Legenda spune ca pentru a-și vindeca iubitul de o boala aproape incurabila și necrutatoare, o fata a ales sa-si dea viata pentru aceasta floare, care se spune ca era singurul antidot. Astfel, din picaturile de sange cazute pe pamant au rasarit niște flori extraordinare, care, insa, parca aveau petalele stropite cu sange. Aceste flori au capatat denumirea de Alstroemeria.
In realitate conform limbajului florilor, Alstroemeria simbolizeaza iubirea, prietenia, devotamentul si sustinerea reciproca fiind perfecta pentru a fi oferita unui prieten.


Garoafa este considerata in unele culturi floare sacra. De altfel, numele ei inseamna " Floare Sacra" sau " Floarea Zeilor"
In limbajul florilor Garoafa roz semnifica "dragoste de mama", cea alba spiritualitate, iar cea rosie iubirea.
Desigur mai exista si alte flori rezistente precum Crinul, Orhideea Cymbidium, Crizantemele, Proteea, dar cel mai important este sa fie pastrate in conditii optime:
Departe de razele directe ale soarelui sau alte surse de caldura, inlocuirea apei zilnic cu apa proaspata si ztaierea coditelor de fiecare data cand schimbam apa.

by Ana Macovei

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.