October 01, 2018 2 min read

Limbajul florilor sau Floriografia este un mijloc criptologic de comunicare prin aranjarea florilor in functie de simbolistica ficareia.
Se zice ca acest mijloc de comunicare ar fi aparut prima data la egipteni in urma cu mii de ani, iar mai apoi ar fi fost preluat si de alte culturi.
In Europa, limbajul florilor a aparut destul de tarziu, fiind  adus aici de Regina Victoria care a dezvoltat o adevarata pasiune pentru simbolistica lor. De altfel, era un mare avantaj in acele vremuri sa poti transmite mesaje codificate.
Intr-o oarecare masura acest obicei s-a perpetuat si la noi.. Pana la urma cine nu stie ca Trandafirul Rosu este cel mai puternic simbol al iubirii si al pasiunii? Dar oare Crizantemele chiar sunt flori destinate inmormantarilor? Hmm.. defapt crizantemele galbene transmit un mesaj puternic de bucurie, dar despre asta o sa discutam altadata.
 
 
Pentru acest aranjament, ca si pentru celelalte de altfel, am ales fiecare floare cu mare atentie, pentru ca fiecare reprezintă ceva anume, iar impreuna simbolistica lor se intensifica.
 
_THD3210_3_800X533
 
Prin aranjamentul de mai sus mi-am dorit sa transmit un mesaj puternic de dragoste, asa ca am ales Trandafirul Rosu care alaturi de Celosia Rosie (floarea aceea mai creata) simbolizeaza iubirea profunda, pasionala pe care o ai pentru persoana careia urmeaza sa ii trimiti aranjamentul. Am mai adaugat si Bouvardia roz care simbolizeaza entuziasmul pe care il simti atunci cand urmeaza sa te intalnesti cu cel drag. Minirozele roz pal intruchipeaza romantismul dintr voi, iar Viburnumul este afectiunea care va leaga. Ciocolata se stie ca este afrodisiac, iar toate impreuna vor transmite un simplu si clar „Je T’aime!”
 
 
Love,
AM

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.