Garoafele si Crizantemele, cele mai controversate flori

Garoafele si Crizantemele, cele mai controversate flori

Numele Crizantemei are origini grecesti unde "Chrysos" inseamna aur, iar "anthemom" inseamna floare, avand rolul de a sublinia frumustea si importanta acestei flori. Chinezii si japonezii au tradus mot-a-mot acest nume, numindu-le "Flori de Aur".

Mesajul Crizantemei este intotdeauna unul pozitiv. Fiind floarea specifica lunii  Noiembrie, reprezinta "bucuria chiar si la inceputul iernii".

In Australia, Crizantema este floarea preferata pentru Ziua Mamei

In Epoca Victoriana era considerata floarea prieteniei si a urarilor de bine.

In Japonia Crizantema este floarea oficiala a familiei Imparatului.

In Statele Unite este folosita ca si un simbol al bucuriei, fiiind oferita cu ocazii speciale, fericite.

In Romania, Crizantema este folosita in mod eronat ca si floare cu conotatie negativa, deoarece aparitia ei coincide cu Zilele Mortilor, iar pe vremuri importul de flori era aproape inexistent, Crizantema fiind cea mai accesibila floare de toamna, crescand in gradinile tuturor.

In functie de asocierea cu alte flori, Crizantema reprezinta bucurie, prietenie, urari de bine, loialitate, devotament, odihna si recuperare dupa grele incercari, ridicarea starii de spirit a unei persoane triste.

Mesajul Crizantemei: Sustine-i pe cei dragi cu dragostea si loialitatea ta in special atunci cand acestia trec prin situatii dificile. Adu-le un strop de bucurie!

 

Garoafa, numita și Dianthus este numita și "Florea Zeilor" . Se zice ca acestea au efecte terapeutice, iar in unele culturi sunt folosite pentru a prezice viitorul..

Desigur fiecare alege ce sa creadă, dar de regula Garoafa este o floare pozitivă, onorabilă și care înfrumusețează orice aranjament.

In China garoafa este cea mai folosită floare la nunți.

In Japonia aceasta este floarea reprezentativa pentru Ziua Mamei. De altfel, Garoafa roz si cea roz-somon se spune ca simbolizează iubirea mamei.

In SUA Garoafele se folosesc foarte mult pentru cocardele invitaților la nunți, dar și pentru a fi oferite de Ziua Mamei.

Garoafa verde crud este foarte populara cu ocazia Zilei de Sfântul Patrick fiind si un simbol al banilor.

In Creștinism, Garoafa se spune ca reprezintă lacrimile Fecioarei Maria. Acolo unde lacrimile au atins pământul, au răsărit primele Garoafe, albul și rozul fiind culorile originale ale acestora.

Asemenea Crizantemelor, Garoafele au fost foarte des asociate cu perioada comunismului când importul era aproape inexistent și oferta de flori foarte slaba, nefiind apreciate la adevarata lor valoare.

Totuși Garoafa este o floare cu simbolistica puternica și in plus, cele monocrome arată splendid atât in aranjamentele pentru nunți cât și pentru botezuri sau alte evenimente importante.

Love,

AM

 

 

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.