Deci doamna, eu trebuie sa ma bazez pe gusturile dumneavoastra?

Deci doamna, eu trebuie sa ma bazez pe gusturile dumneavoastra?

Intr-una din zile ma suna un domn care imi spune ca este in fata atelierului si ar dori un buchet de flori.  Ii raspund respectuos ca atelierul functioneaza momentan pe comenzi, nu avem buchete pregatite, dar daca este dispus sa revina in  2/ 3 ore, pot sa ii pregatesc buchetul dorit.. 
- Adica cum? Eu trebuie sa ma bazez pe gusturile dumneavoastra? 
Nu mai stiu exact cum a continuat discutia, mi-as spus ca sta in zona si ii trebuia oricum mai tarziu buchetul, dar cert este ca in final ne-am luat amandoi frumos "La revedere!", intrebarea respectiva, ramanand cumva in aer, fara raspuns, dar rumegata intens in mintea mea .
Asa ca m-am gandit sa scriu aici raspunsul pentru toti cei care se intreaba atunci cand se vad in ipostaza de a  comanda telefonic un buchet sau aranjament:
- Nu domnule! Sub nici o forma nu trebuie sa va bazati pe gusturile mele! Eu sunt aici pentru a va satisface dumneavoastra si celorlalti clienti preferintele! Pentru asta voi intreba mereu : Care este mesajul pe care doriti sa il transmiteti? Care sunt culorile si tipurile de flori pe care doriti sa le folosesc predominant? Care este tipul buchetului (rotund sau conic) si in ce buget doriti sa ma incadrez... etc. In schimb, in ce va rog sa aveti incredere, este in primul rand experienta anilor de munca, talentul de designer floral, studiile in domeniu, noptile nedormite cu ochii lipiti de monitor in cautarea de noi tendinte si surse de inspiratie,  pasiunea cu care lucram indiferent de zi, de sarbatoare, de ora, de temperatura pentru a satisface gusturile clientilor nostri. Nu degeaba scrie pe panoul de afara Atelier de Design Floral..
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar mi se pare de-a dreptul jignitor sa intri intr-o florarie si sa incepi sa spui :Pune floarea aia asa, mai oblic, da' pune floarea aia in mijloc nu cealalta, pune crizantema galbena cu trandafirul rosu si frezia albastra in acelasi buchet, si gata terciul! Culmea este ca intotdeauna cele mai frumoase buchete si cele mai multe multumiri le-am primit de la clientii care mi-au oferit increderea lor si mi-au spus : "Ma las pe mana ta! Am incredere!"

 

Love ,

AM

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.