Cum sa spui "Multumesc" prin florile pe care le oferi...

02 October, 2018

Cum sa spui

De multe ori suntem pusi in situatia in care vrem sa aratam toata multumirea noastra dar ni se pare ca nu este suficient ceea ce cuvintele incearca sa exprime. Pentru acest tip de situatie am creat un aranjament care sa vorbeasca in locul nostru.
 
In primul rand culoarea mov este un simbol al elegantei si al regalitatii, fiind asociata cu grandoarea si puterea. Regina Elisabeta a interzis folosirea culorii mov de catre alte persoane in afara de membrii Casei Regale.  De altfel, pretul colorantului mov folosit in vopsirea materialelor era atat de exorbitant incat nu era accesibil oricui. Colorantul respectiv era produs doar in orasul fenician, Tir (Libanul de azi), dintr-o molusca ce se gaseasa doar in acea parte a Marii Mediteraneene. Peste 10.000 astfel de moluste erau necesare pentru a obtine 1 singur gram de mov Tirian. De aceea chiar si in ziua de azi, movul este o culoare foarte apreciata, iar oferita in dar arata deosebita stima si respect. 
Campanula mov sau Clopotelul este considerat cel mai reprezentative mesager al gratitudinii, iar Eustoma mov pal alaturi de Trandafirul mov transmite apreciere si deschidere ( spre a dezvolta o relatie de prietenie sau colaborare).
 
Trandafirul mov in combinatie cu alte flori spre exemplu cu Miniroze roz transmite  „dragoste la prima vedere”, fiind o metoda buna de a verifica daca cealalta persoana are aceeasi deschidere. Trebuie asadar sa fim atenti cum formulam mesajele florale si cel mai bine este sa apelam la un specialist.
 Le-am asezat in cutia din catifea alba pentru a crea o armonie perfecta . Albul este considerat culoarea absoluta si ofera aranjamentului un plus de luminozitate.
 
_THD3183_cu logo
Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte de publicare


De asemenea in Articole

Limbajul si Simbolistica Florilor
Limbajul si Simbolistica Florilor

01 October, 2018

"Se zice ca acest mijloc de comunicare ar fi aparut prima data la egipteni in urma cu mii de ani, iar mai apoi ar fi fost preluat si de alte culturi.
La noi in Europa, limbajul florilor a aparut destul de tarziu, fiind  adus aici de Regina Victoria care a dezvoltat o adevarata pasiune pentru simbolistica lor. De altfel, era un mare avantaj in acele vremuri sa poti transmite mesaje codificate."

Vezi tot articolul →

Top 5 plante purificatoare recomandate de NASA
Top 5 plante purificatoare recomandate de NASA

20 September, 2018

Stim cu totii ca plantele emana oxigen si consuma dioxid de carbon. Rolul lor este insa si de eliminare a poluantilor si a toxinelor si de reglare a umiditatii aerului. Este recomandat de NASA ca la fiecare 9 metri patrati ai casei sa existe cel putin o planta.”

Vezi tot articolul →

5 Reguli de baza pentru a nu da gres atunci cand oferi flori!
5 Reguli de baza pentru a nu da gres atunci cand oferi flori!

17 September, 2018

Vezi tot articolul →