Cum sa spui "Multumesc" prin florile pe care le oferi...

Cum sa spui "Multumesc" prin florile pe care le oferi...

De multe ori suntem pusi in situatia in care vrem sa aratam toata multumirea noastra dar ni se pare ca nu este suficient ceea ce cuvintele incearca sa exprime. Pentru acest tip de situatie am creat un aranjament care sa vorbeasca in locul nostru.
 
In primul rand culoarea mov este un simbol al elegantei si al regalitatii, fiind asociata cu grandoarea si puterea. Regina Elisabeta a interzis folosirea culorii mov de catre alte persoane in afara de membrii Casei Regale.  De altfel, pretul colorantului mov folosit in vopsirea materialelor era atat de exorbitant incat nu era accesibil oricui. Colorantul respectiv era produs doar in orasul fenician, Tir (Libanul de azi), dintr-o molusca ce se gaseasa doar in acea parte a Marii Mediteraneene. Peste 10.000 astfel de moluste erau necesare pentru a obtine 1 singur gram de mov Tirian. De aceea chiar si in ziua de azi, movul este o culoare foarte apreciata, iar oferita in dar arata deosebita stima si respect. 
Campanula mov sau Clopotelul este considerat cel mai reprezentative mesager al gratitudinii, iar Eustoma mov pal alaturi de Trandafirul mov transmite apreciere si deschidere ( spre a dezvolta o relatie de prietenie sau colaborare).
 
Trandafirul mov in combinatie cu alte flori spre exemplu cu Miniroze roz transmite  „dragoste la prima vedere”, fiind o metoda buna de a verifica daca cealalta persoana are aceeasi deschidere. Trebuie asadar sa fim atenti cum formulam mesajele florale si cel mai bine este sa apelam la un specialist.
 Le-am asezat in cutia din catifea alba pentru a crea o armonie perfecta . Albul este considerat culoarea absoluta si ofera aranjamentului un plus de luminozitate.
 
_THD3183_cu logo
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.