Ce flori sa oferi la o cununie?

June 04, 2023 2 min read

Florile sunt de mult timp parte integrata a ceremoniilor de nuntă, simbolizând frumusețea și noile începuturi ale cuplului fericit. Un buchet atent selectat sau un aranjament floral poate da tonul pentru întreaga ceremonie și recepție, creând o atmosferă romantică și memorabilă.
Cand vine vorba de a decide ce flori se ofera la o ceremonie de nuntă, opțiunile sunt aparent nesfârșite. Cu toate acestea, există câteva flori clasice care ies în evidență ca alegeri populare.

Trandafirii, în special trandafirii roșii clasici, sunt o opțiune atemporală pentru nunți. Ei simbolizează dragostea și pasiunea și pot adăuga o notă romantică buchetului oferit miresei. Alte culori populare pentru trandafiri pot fi roz, alb și crem, care simbolizeaza romantismul si, respectiv, binecuvantarea.
 

O altă alegere populară este crinul. Aceasta floare eleganta simbolizează puritatea și inocența, fiind o alegere perfectă pentru a fi oferit unei mirese, daca suntem cunostinte suficient de apropiate incat sa stim ca aceasta nu este alergica sau sensibila la mirosul putetnic parfumat al crinului.

Bujorii sunt o altă alegere populară pentru nunți. Aceste flori mari și frumoase vin în nuanțe de roz, alb și bordo și simbolizează prosperitatea și norocul. Ele sunt de obicei folosite în aranjamente sau buchete de flori mai elaborate și pot fi asociate cu alte flori pentru un plus de textură și dimensiune.

Pe lângă aceste alegeri clasice, există o varietate bogata de alte flori care pot fi oferite mirilor, inclusiv hortensii, dalii, ranunculus și floarea soarelui. Este important să lucrați cu un florar pentru a alege opțiuni care nu numai că simbolizeaza atentia si aprecierea fata de cuplul de miri, dar si completează estetica personală a cuplului. În cele din urmă, florile alese pentru o cununie sunt menite să adauge frumusețe și emotie ocaziei. Selectând florile potrivite in functie de simbolistica lor, putem crea o amintire uimitoare și memorabilă, care reflectă perfect dragostea și angajamentul mirilor unul față de celălalt, dar si dragostea noastra pentru ei.

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.