Aranjamente florale pentru nunta

Aranjamente florale pentru nunta

Te intalnesti curand cu Floristul tau pentru a discuta detaliile ofertei? Atunci ar fi bine sa ai pregatita o lista cu aranjamentele pe care le doresti. Chiar daca doresti doar cateva buchete, corsaje, lumanari sau poate ceva mai spectaculos ca sa iti dai invitatii pe spate, poti opta pentru aranjamente in Biserica, constructii florale in sala: perete de flori sau candelabru de flori, mici aranjamente in bai si chiar coronite pentru doamne si domnisoare. Orice varianta doresti, in articolul acesta vei gasi toate variantele de aranjamente potrivite pentru o nunta.

1.Buchetul miresei . Este clar cea mai importanta, ba chiar indispensabila componenta florala, deoarece toata atentia este atintita asupra miresei, buchetul sau va fi cu siguranta cel mai fotografiat.

2.Florile din parul miresei. Fie ca optezi pentru o coronita din flori sau pur si simplu cateva floricele in coc, florile din par pot fi un accesoriu chic .

3.Cocarda mirelui ar trebui sa fie o floare care se regaseste in buchetul miresei. Noi iti recomandam o floare rezistenta pentru a nu avea surprize neplacute.

4.Buchetele naselor sunt alese de regula de acestea in functie de culoarea rochiilor.

5.Cocardele naselor, pe aceeasi idee ca si cocarda mirelui, ar trebui sa fie o floare care se regaseste si in buchetele doamnelor lor,

6.Buchetele domnisoarelor de onoare. Pot fi buchetele simple, in ton cu tematica aleasa pentru intreaga nunta.

7.Cocardele invitatilor, de asemenea, trebuie sa fie realizate din flori ce se regasesc si in restul aranjamentelor florale, pentru a avea legatura cu tema aleasa

8.Lumanarile pentru cununie religioasa. Se hotaraste numarul lor, dupa discutia purtata cu preotul ce va oficia cununia religioasa. 

9.Buchetul de aruncat. Miresele doresc de cele mai multe ori sa-si pastreze florile ca amintire, motiv pentru care opteaza pentru un al doilea buchet, mai mic, simbolic, pe care sa il foloseasca la "aruncatul buchetului".

10.Aranjamentul pentru Biserica sau pentru altar este o completare rafinata, dar si emotionanta, acesta putand ramane ulterior ca un dar oferit Bisericii.

11.Aranjamentele de sala. Aici ar trebui sa fie un tot unitar. Aranjamentul de prezidiu si cele de pe mesele din sala sau terase trebuie sa aiba elemente comune. Ar trebui sa stii, spre exemplu, daca doresti aranjamente inalte, joase sau compozitii realizate din mai multe vase, suporti, lumanari, etc. Daca nu esti totusi sigura, prezinta-i floristului tau o poza cu sala aleasa si in functie de dimensiunea, inaltimea, culorile acesteia, floristul iti va face o propunere potrivita.

12.Aranjamentul de masina . Acesta devine de o vreme tot mai discret.. Daca in trecut se asezau chiar si papusi pe masini, acum lumea se rezuma la panglici sau eventual buchetele la oglinzi, insa daca doresti un aranjament mai impunator, iti recomandam sa alegi flori rezistente.

Mirii isi doresc tot mai mult ca evenimentul lor sa fie memorabil, iar atunci bugetul nu este "o problema" ei isi doresc ca atunci cand intra in sala sa poata spune un "Wow" plin de entuziasm. Pana la urma, fiecare femeie se viseaza printesa sau mireasa, iar in ziua nuntii, stii ca vei fi cea mai admirata si importanta persoana din sala. De aceea, si spatiul din jurul tau trebuie sa fie superb. De aici in colo, imaginatia poate sa zburde nelimitat:

Arcada florala, asezata la intrare, introduce invitatii in atmosfera feerica a nuntii, un perete din flori poate completa prezidiul mirilor sau poate forma un photocorner sofisticat, iar candelabrele din flori sunt spectaculoase in esenta lor. Imaginatia nu are limite in cazul aranjamentelor si al arhitecturii florale, iar visele voastre, in ziua de azi, pot deveni realitate!

 

 

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.