8 Trucuri pentru ca florile sa reziste mai mult in vaza!

8 Trucuri pentru ca florile sa reziste mai mult in vaza!

De multe ori am auzit intrebarea : "Oare ce fac floristii de rezista atat de mult florile in florarii?"

Adevarul este ca nu e vorba de vreo magie sau scamatorie, ci de a cunoaste cateva reguli de baza in ceea ce priveste florile.

1.Indeparteaza ambalajul!

In primul rand inainte de a aseza florile in vaza, ambalajul trebuie indepartat, iar ideal ar fi ca si firul cu care sunt legate sa fie desfacut, deoarece florilor nu le place sa fie stranse prea mult timp.

2.Tine-le la rece!

Florilor le place racoarea. Ele sunt transportate din Olanda chiar 2/3 zile fara apa, dar la 4/5 grade. Desigur acasa e greu sa le tii la temperaturi atat de mici, dar un loc umbros, racoros, departe de orice sursa de caldura este ideal pentru flori.

3.Schimba apa cat de des!

Tot din acelasi motiv este important ca si apa din vaza sa fie rece. De aceea, noi in florarii pe timp de vara schimbam apa chiar si de 2 ori pe zi! Acasa este suficient o data, dar sa fie cat se poate de rece!

4.Taie din tije!

De fiecare data, inainte sa introduci florile in apa, taie-le putin din cozi, pentru ca acestea sa isi poata trage suficienta apa.

5.Dezinfecteaza tijele de fiecare data!

Pentru ca porii tijelor sa se deschida, iar florile sa se poata hrani,adaugati in apa lor o picatura de clor, o lingurita de lamaie sau de otet. Acestea functioneaza ca dezinfectant indepartand mucozitatile si bacteriile. 

6.Ofera-le hrana!

Fie ca adaugati un plic de hrana de la florarii sau o lingurita de zahar, acestea vor ajuta florile sa isi pastreze aspectul fresh pentru mai mult timp.

7. Atentie cata apa pui!

Pentru Gerbera de exemplu, care are tija moale se pune putina apa pentru ca partea care ajunge in apa intra repede in putrefactie.! In schimb, pentru trandafiri, hortensii si alte flori cu tija lemnoasa, pune apa pana la primul rand de frunze!

8.Admira-le cat de fiecare data cand treci pe langa ele! :)

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.